diumenge, 10 de novembre del 2013

Estructura del cuc de la farina

Bé, per iniciar aquesta entrada val a dir que l’objectiu és desmantellar aquelles qüestions que ens vàrem plantejar en alguna sessió anterior i  que, a partir de l’observació i el contrast amb diferents fonts d’informació, hem pogut saber les respostes.

Una de les preguntes formulades era el perquè un cuc de la farina és considerat un insecte; hem de saber per tant què se’n diu d’aquests i veure les característiques que engloba. Sabem llavors que els insectes són cèl·lules eucariotes que pertanyen als artròpodes, coleòpter; el grup més nombrós i divers del regne animal. 



El cos d’un insecte està format per segments agrupats en tres regions (el cap, el tòrax i l’abdomen) recobertes perfectament per la cutícula, un exosquelet de quitina. Compten amb dues antenes al cap, tres parells de potes i dos parells d’ales al tòrax. Encara que hi ha algun insecte que les té molt petites o que simplement no en té o, contràriament, en té el doble per a la protecció de les més febles (com és el cas d’algun escarabat). Les potes i les antenes serveixen per a desplaçar-se per l’espai el qual acostuma a ser forns, molins o pastisseries ja que hi predomina en gran part la farina.

És aquí on comparem la informació de l’estructura del cuc amb aquells que tenim en viu a l’aula i veiem que sí, que el nostre ésser viu comparteix les característiques redactades anteriorment.

Els escarabats de la farina són anomenats fitòfags dins del grup d’insectes que s’alimenten de tot tipus de productes vegetals, en el seu cas són granívors, és a dir que mengen llavors de qualsevol tipus de planta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada